Logo DGV mdi-basket-outline mdi-account-outline

Boeren en tuinders

Onze groente en fruit kopen wij voornamelijk in bij bio-telers uit de buurt.

Ook ons lams- varkens- en koeienvlees komen van boeren uit de regio.

Henk Verhage

Kwekerij de Noordhoek | Henk Verhage

Henk en zijn vader Kees runnen samen een biologisch tuinbouwbedrijf in Eversdijk bij Kapelle. De paprika’s, tomaten en komkommers staan onder glas, maar wel met hun wortels in de grond. Dat komt de smaak zeker ten goede.

René Dingemanse

Zeeuws Hof | René Dingemanse

René Dingemanse woont en werkt met Cindy op boerderij Zeeuws Hof aan de rand van Biggekerke op Walcheren. Op de akkers van dit biologisch groenteteeltbedrijf verbouwen ze heerlijke seizoensgroenten als bloemkool, pompoen, knolselderij, spitskool en rode biet.

Kees Steendijk

De Korenschoof | Kees Steendijk

Kees en Connie Steendijk runnen een biologisch akkerbouwbedrijf en geitenhouderij in Kamperland. Uien en spelt is hun specialisatie, maar ze telen ook pompoen, rode biet en aardappelen. Gras en klaver van de akkers rondom de boerderij dient als voedsel voor de geiten.

Leen Jan Reedijk

Nieuw Bonavatura | Leen Jan Reedijk

Leen Jan en Mieke Reedijk zijn echte witlofspecialisten. De biologisch-dynamische witlofwortels telen ze zelf, maar ze zorgen er ook voor dat er mooie, witte stronken aan de pennen groeien. Dat doen ze ook met roodlof. Ze hebben alles in eigen hand. En dat proef je.

Leo de Visser

’t Hof Eindelienge | Leo de Visser

Leo heeft samen met Mieke een biologischdynamisch gemengd tuinbouwbedrijf in Ritthem. Bij het eggen, oogsten en maaien spant Leo zijn paarden in. Goed voor de bodemkwaliteit. Dat proef je terug in de aardappels, groene kolen, pastinaken, pompoenen en knolselderij.

Cees van Tiggelen

Cevanti | Cees van Tiggelen

Cees, ook wel Asperge Cees genoemd, teelt biologische asperges in Lepelstraat op de Brabantse Wal. Naast het ‘witte goud’ verbouwt Cees ook groene en paarse asperges, aardappelen, zoete bataat en butternutpompoenen.

Peet de Krom

De Kromme Lepel | Peet de Krom

Peet en Elza de Krom runnen een biologischdynamisch tuinbouwbedrijf bij het Brabantse Lepelstraat. Hier telen ze fijne groenten, als venkel, sperzieboontjes, spruiten, prei en andijvie. Ook hebben ze (koude) kassen waar snijbonen en bladgroenten staan. Maar echt beroemd zijn de aardbeien van De Kromme Lepel, zoet en sappig.

Adwin Dekker

Bioduin | Adwin Dekker

Liesbeth en Adwin Dekker verbouwen verschillende soorten groenten en fruit in hun biologisch tuinbouwbedrijf bij Koudekerke. Om het seizoen voor verschillende groenten te verlengen hebben ze een tunnelkas. Daardoor leveren ze al vroeg in het jaar bladgewassen. Een andere specialiteit van Bioduin is aardpeer.

Gert van Brakel

Gert van Brakel

Gert heeft een biologisch tuinbouwkassenbedrijf in Sint Annaland. De hele winterperiode groeien hier verschillende soorten bladgewassen als kropsla, paksoi, veldsla en Romaanse sla. In de zomerperiode teelt Gert komkommers.

Emiel van de Vijver

Zeeuwse Akker | Emiel van de Vijver

Emiel heeft een biologisch akkerbouwbedrijf in Graauw op Zeeuws Vlaanderen. Emiel teelt aardappel, bloemkool, rode biet, pastinaak, pompoen en wortels in drie kleuren, maar hij heeft zich vooral toegelegd op de teelt van broccoli. Van het voorjaar tot het late najaar heeft hij prachtige groene stronken.

Jan Poley

Jan Poley

Jan Poley uit Kruiningen is specialist in zeegroenten, lamsoor en zeekraal. In het vroege voorjaar snijdt hij de zilte groenten in Frankrijk. Zodra de omstandigheden goed zijn haalt hij de groenten van de schorren in Zeeland.

Matthijs en Antoine van Luijk

Matthijs en Antoine van Luijk

Matthijs en Antoine van Luijk uit Sint Annaland zijn broers met elk een biologisch tuinbouwkassenbedrijf, vlakbij elkaar. Het mooie van die samenwerking is dat ze om en om telen waarmee ze ziekten en plagen voorkomen. Dus het ene jaar teelt Matthijs tomaten en Antoine paprika’s en pepertjes, het andere jaar is dat vice versa.

Alex van Hootegem

Meulwaeter | Alex van Hootegem

De huisleverancier van De Grote Verleiding. Meulwaeter is een biologisch dynamisch akkerbouw- bedrijf in Kruiningen van Alex, Emiel en Anneke van Hootegem. Op de akkers van Meulwaeter groeien akkerbouwmatige groenten als aardappelen, wortelen, knolselderij en rode bieten.

Harald Oltheten

De Ring | Harald Oltheten

Harald en Margreeth Oltheten van biologisch- dynamisch fruitteeltbedrijf De Ring in Oud-Sab- binge zijn specialisten in het telen van zacht fruit. Voornamelijk bramen, bessen, frambozen en mirabellen. Van al dat sappige fruit maken ze ook heerlijke jam, sap en fruitbeleg.

Tim Moerman

Boomgaard Ter Linde | Tim Moerman

Tim bestiert de biologisch-dynamische Boomgaard Ter Linde in Oostkapelle. In de boomgaard groeien allerlei soorten appels, Elstar, Collina, Alkmene, Topaz en Natyra, maar ook peren als Conference en Gieser Wildeman.

Pieter Jans Jansonius

De Muyehof | Pieter Jans Jansonius

Pieter Jans heeft een biologischdynamisch fruitteeltbedrijf in Nieuwerkerk. Samen met Ingeborg Buitink teelt hij diverse rassen appels en peren als Rode van Boskoop, Santana en Doyenne du Comice-peren. In de boomgaard lopen schapen die de boomgaard vrij houden van onkruid, de afgevallen appels en peren opeten. Het heerlijke lamsvlees van Pieter Jans verkopen we in pakketvorm uit de diepvries.

Alexander Claeys

Kaasmakerij Hinkelspel | Alexander Claeys

In het Belgische Sleidinge staat de kaasmakerij van Alexander Claes. Hij maakt o.a. heerlijke blauwschimmel kaas -Pas de Bleu- en roodschimmelkaas -Pas de Rouge-.

Pipi

De Koekoek | Pipi

Ons varkens- en koeienvlees komt van de Koekoek uit Drimmelen van Marc en Pippi Smits van Oyen. De Angus Aberdeen koeien en Oxford en Black varkens lopen bijna altijd buiten en krijgen tijd, ruimte en alle aandacht om te groeien. Het vlees wordt in een kleine slagerij geslacht en direct geportioneerd ingevroren. Wij leveren het vlees bevroren uit.