Logo DGV mdi-basket-outline mdi-account-outline
  • Onze geschiedenis

  • In 1999 stappen we met ons bedrijf Meulwaeter over naar biologische landbouw. Tegelijkertijd verdiepen we ons meer en meer in biologische voeding

Tot onze eigen verbazing ontdekken we dat we biologische groenten veel lekkerder vinden! En smaak vinden wij als rechtgeaarde Bourgondiƫrs ontzettend belangrijk. We kwamen tot de ontdekking dat het niet zo eenvoudig is om dat biologische voedsel kraakvers op ons bord te krijgen. Dat moest anders. Immers, hoe korter de weg van land naar bord, hoe lekkerder het eten.

Daarom gaan we in 2005 een nieuw avontuur aan. We openen een webwinkel, De Grote Verleiding. Boordevol eerlijke groente en fruit van telers uit de regio, aangevuld met allerlei producten van biomerken. Klanten bestellen op het moment dat het hun past. Wij weten precies hoeveel we bij de boer moeten bestellen, zodat hij nooit te veel oogst. Vervolgens bezorgen onze chauffeurs de boodschappen bij de klant aan de voordeur. Soms zelfs tot in de koelkast. Als aanvulling op de webwinkel houden we wekelijks een boerenmarkt op ons erf. Klanten kopen hier hun vers fruit en groente of halen de wekelijkse bestelling op.

In de tussentijd draait ons landbouwbedrijf Meulwaeter gewoon door. Onze zoon Emiel werkt tegenwoordig met ons mee. Op ruim 145 hectare telen we aardappelen, boontjes, pastinaak en andere gewassen. Sinds een aantal jaren biologisch-dynamisch. Erg smaakvol!