Logo DGV mdi-basket-outline mdi-account-outline
Flammkuchen met gekarameliseerde ui

Deze Duitse pizza-variant bestaat uit een crunchy bodem met daarop geka- rameliseerde ui, honing, walnoten en geitenkaas. Fijn als voorgerecht, bij de borrel of als licht hoofdgerecht.

Voor 4-6 personen
Bereidingstijd 15 minuten en 12-15 minuten in de oven
Vega
Kookgerei: bakplaat met bakpapier

flammkuchen.jpg
Ingredi├źnten
  • mdi-check200 g bloem
  • mdi-check40 ml olijfolie
  • mdi-check100 g verse geitenkaas
  • mdi-check1 kleine rode ui, in heel dunne ringen
  • mdi-check75 g gepelde walnoten
  • mdi-check3 eetlepels (alpen) bloesemhoning
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 225 ┬░C. Meng de bloem met de olie, het water en een klein beetje zout en kneed tot een homogeen mengsel.
  2. Rol het deeg uit tot een dunne ovale plak en leg het met behulp van de deegroller op de bakplaat (bekleed met bakpapier).
  3. Bestrijk het deeg met de geitenkaas en verdeel de uiringen en walnoten over de kaas. Lepel ten slotte de honing over het geheel.
  4. Bak de Flammkuchen 12-15 minuten in het midden van de oven. Maal peper over de Flammkuchen en laat voor serveren 5 minuten afkoelen.