Logo DGV mdi-basket-outline mdi-account-outline
Quinoasalade met bospeen

Deze quinoasalade heeft bijna alle kleuren van de regenboog en is onweerstaanbaar door de rijke smaken! De granaatappelpitjes zorgen voor een vleugje zoet.

Voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten en 40 minuten in de oven
Vega of vegan
Kookgerei: bakplaat met bakpapier, zeef, keukenrasp

Quinoa-bospeen.jpg
Ingredi├źnten
  • mdi-check1 bos bospeen, geschrapt
  • mdi-check3 el olijfolie
  • mdi-check250 gr quinoa
  • mdi-check2 rode uien, in halve ringen
  • mdi-check2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • mdi-check200 gr spinazie
  • mdi-checkpitjes van een halve granaatappel
  • mdi-checkfijngehakte schil van 1 sinaasappel
  • mdi-check150 g feta (of 100 g gemengde noten)
En verder nog: zout en peper naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 180 ┬░C. Besprenkel de bospenen met 1 eetlepel olie, spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze in de oven voor 30-40 minuten.
  2. Spoel de quinoa in een zeef onder koud water. Breng in een pan met 500 ml water en wat zout aan de kook en kook de quinoa gaar in 12-15 minuten op laag vuur.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook voor 3-5 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie toe aan de ui en knoflook.
  4. Meng de quinoa door de spinazie en voeg de sinaasappelschil en naar smaak zout en peper toe.
  5. Verdeel de quinoasalade over 4 borden. Verdeel hier de geroosterde bospenen overheen, garneer met de granaatappelpitjes en verkruimel de feta over het gerecht.

TIP Maak je liever een vegan-variant? Vervang de feta door 100 gr gemengde noten!