Logo DGV mdi-basket-outline mdi-account-outline
Herfstrolletjes met pompoen

Vier de herfst met deze lekkere gevulde rijstpapieren rolletjes met Oosterse saus. Ook leuk om met elkaar aan tafel te bereiden!

Voor 4 personen
Bereidingstijd 20 minuten en 30 minuten in de oven
Vegan
Kookgerei: bakplaat met bakpapier, schone theedoek

Herfstrolletjes-pompoen.jpg
Ingrediënten
  • mdi-checkgr oranje of groene pompoen
  • mdi-check3 el olijfolie
  • mdi-check2 portobello’s
  • mdi-check1 el sojasaus
  • mdi-check8 vellen rijstpapier
  • mdi-check50 gr veldsla
  • mdi-check50 gr radijskiemen
  • mdi-checkenkele blaadjes munt en/of koriander
  • mdi-checkvoor de Oosterse saus
  • mdi-check1 el sojasaus
  • mdi-check1 el limoensap
  • mdi-check1 teentje knoflook, uitgeperst
  • mdi-checkchilipoeder naar smaak
En verder nog: zout en peper naar smaak
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de harde uiteinden van de pompoen, halveer deze en verwijder de pitten.
  2. Snijd de pompoen in dunne repen en verdeel hier vervolgens 1 eetlepel olijfolie overheen. Spreid de repen uit op de bakplaat en rooster de pompoen voor 25-30 minuten in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
  3. Maak de Oosterse saus door de ingrediënten door elkaar te roeren.
  4. Snijd de portobello’s elk in 8 dunne repen. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de portobello voor enkele minuten. Voeg op het laatst 1 eetlepel sojasaus toe.
  5. Vul een kom met warm water. Maak een theedoek nat en spreid deze uit over een snijplank of een werkblad. Dompel een vel rijstpapier voor ongeveer 10 seconden onder in de kom water en spreid het vel vervolgens voorzichtig uit op de theedoek.
  6. Leg 2-3 repen pompoen in het midden van het geweekte rijstvel en leg hier wat veldsla, radijskiemen, 2 repen portobello en wat munt en/of koriander op.
  7. Vouw de boven- en onderkant van het rijstvel naar binnen. Vouw een kant over de vulling en rol strak, maar voorzichtig, op. Herhaal dit tot je 8 rolletjes hebt gemaakt. Snijd deze eventueel schuin door en serveer met de Oosterse saus