Logo DGV mdi-basket-outline mdi-account-outline
Tajine van pompoen met dadels en kikkererwten

Deze heerlijke stoof is hartig met een vleugje zoet van de dadel er doorheen. Door de vele kruiden is het een ware smaaksensatie!

Voor 4 personen
Bereidingstijd 35 minuten
Vegan
Kookgerei: tajine of braadpan

Tajinepompoen.jpg
Ingrediƫnten
  • mdi-check10-15 takjes koriander
  • mdi-check1 flespompoen, ca 750 gram
  • mdi-check3 eetlepels olijfolie
  • mdi-check2 uien, gesnipperd
  • mdi-check4 tenen knoflook, fijngehakt
  • mdi-check200 gram dadels
  • mdi-check1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld
  • mdi-check2 theelepels gemberpoeder
  • mdi-check2 theelepels gemalen korianderzaad
  • mdi-check1 theelepel komijn
  • mdi-check1 rode peper, fijngehakt
  • mdi-check1 blik tomaatstukjes (400 gram)
Bereiding
  1. Haal de blaadjes van de takjes koriander, hak ze fijn en houd ze apart. Hak ook de stelen van de koriander fijn. Snijd de pompoen in stukken, schep de zaadjes eruit en schil de stukken.
  2. Verhit de olijfolie in een tajine of braadpan en fruit hierin de uien en knoflook 3 minuten zonder dat ze kleuren. Schep de stukken pompoen, de dadels, de kikkererwten, fijngehakte koriandersteeltjes, gemberpoeder, gemalen koriander, komijn en rode peper door de ui. Voeg het blik tomaten en naar smaak zout toe en breng alles aan de kook.
  3. Leg de deksel op de pan en stoof het gerecht in 10-12 minuten gaar.
  4. Strooi de fijngehakte korianderblaadjes over het gerecht.