Logo DGV mdi-basket-outline mdi-account-outline
Bloemkoolsteak met zoetzure dressing

Geef groenten de hoofdrol met dit smaakvolle hoofdgerecht: bloemkoolsteak met een dressing van ansjovis, augurken en kappertjes. Een makkelijke en lekkere manier om vaker groenten op het menu te zetten!

Hoofdgerecht, vis
4 personen
bereidingstijd 10 min. + 35 min. oventijd
Vis

Bloemkoolsteak.jpg
Ingrediënten
  • mdi-check10-15 takjes koriander
  • mdi-check2 niet al te grote bloemkolen
  • mdi-check1 el olie
  • mdi-check1 teen knoflook, uitgeperst
  • mdi-check2-3 ansjovisfilets op olie
  • mdi-check4 grote zoetzure augurken, in kleine blokjes
  • mdi-check1 el kappertjes
  • mdi-checkgeraspte schil van ½ citroen
  • mdi-check2 el bladpeterselie, grof gehakt
  • mdi-checkzout en peper naar smaak
Bereiding
  1. warm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd uit het midden van elke bloemkool twee plakken van 1½ -2 cm breed en leg deze op de bakplaat.
  3. Meng de olie met de knoflook en bestrijk de bloemkoolsteaks hiermee. Bestrooi ze vervolgens met zout en peper naar smaak.
  4. Rooster de steaks 20 minuten in de oven. Keer ze vervolgens met een spatel en rooster ze nog 10-15 minuten.
  5. Maak de dressing door de ansjovis fijn te wrijven. Doe dit in een kommetje samen met de augurk, kappertjes, geraspte citroenschil, peterselie en peper naar smaak.
  6. Leg de steaks elk op een bord en lepel de dressing eroverheen.