Logo DGV mdi-basket-outline mdi-account-outline
Gepocheerd ei met avocado en fijngehakte kruiden

De combinatie van getoast brood, met romige avocado en het warme zachte eigeel is een ware smaaksensatie die jij in de ochtend niet wilt missen. Verwen jezelf (en misschien wel iemand anders) met dit heerlijke ontbijtje!

Ontbijt of brunchgerecht
1 persoon
bereidingstijd 9 min.
vega

Gepocheerd_ei.jpg
Ingrediƫnten
  • mdi-checksnee boerenbrood
  • mdi-checkkakelvers ei
  • mdi-checkeetlepels hummus naturel
  • mdi-checkavocado in plakken
Bereiding
  1. Rooster de boterham, bestrijk met hummus en leg er de plakken avocado op.
  2. Vul een pan met een inhoud van ca. 2 liter voor driekwart met water en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit. Breek het ei in een kopje. Laat het ei in het water glijden en vouw met een houten spaan het eiwit over de dooier. Het makkelijkst gaat als je het ei heel voorzichtig tegen wand van de pan drukt. Laat het eiwit zo in 4-5 minuten stollen.
  3. Neem het ei met een schuimspaan uit de pan, dep het droog met schone theedoek en laat het op de avocado glijden.
Tip: bestrooi het geheel met wat gemalen kruiden.