Logo DGV mdi-basket-outline mdi-account-outline
Taco’s met seitan, broccoli en rokerige paprikasaus

Dit Mexicaanse hoofdgerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Seitan is een prima vleesvervanger vol plantaardige eiwitten. De rokerige paprikasaus geeft de taco’s een smaakvolle twist.

4 personen
bereidingstijd 20 minuten

Taco_seitan.jpg
Ingrediënten
  • mdi-check8-12 tacoschelpen
  • mdi-check500 g broccoli, in roosjes
  • mdi-check3 eetlepels olie
  • mdi-check3 rode paprika’s, in stukjes
  • mdi-check250 g seitangehakt
  • mdi-check2 rode uien, in halve ringen
  • mdi-check2 tenen knoflook, fijngehakt
  • mdi-check50 g tomatenpuree
  • mdi-check60 g amandelen
  • mdi-checkRookzout
  • mdi-checktakjes platte peterselie, fijngehakt
  • mdi-check(100 ml plantaardige room)
  • mdi-check(1 bakje of zelfgemaakte guacamole)
Bereiding
  1. Stoom of kook de broccoliroosjes in 10 minuten gaar.
  2. Verwarm de tacoschelpen volgens de verpakking in de oven.
  3. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de helft van de uien en knoflook 3-4 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de tomatenpuree en 2 eetlepels water toe en bak nog even. Pureer het paprikamengsel met de amandelen tot een grove saus. Voeg naar smaak het rookzout toe.
  4. Verhit de rest van de olie in een andere pan en fruit de rest van de uien met de knoflook 3 minuten. Voeg het seitangehakt en roerbak dit krokant. Meng de broccoliroosjes en peterselie door de gebakken seitan.
  5. Zet het seitanmengsel, de saus, de taco’s op tafel en laat iedereen zelf de schelpen vullen.
Tip: serveer met zure room en/of guacamole!